Naujausi

Velykinė aviena

Aviena yra mėgiama visame pasaulyje, taip pat ir Norvegijoje Velykos sunkiai įsivaizduojamos be ėriuko. Ėriena kepama tiek tradiciniu, tiek įvairiais naujais įdomiais būdais. Avienos ruošimui naudojama daug įvairių prieskonių ir žolelių: petražolės, čiobreliai, laiškiniai česnakai, rozmarinai, mėtos, krapai.

Ėriuko marinavimas

Ėriena užpilama marinatu ir laikoma plastikiniame maišelyje. Marinatas gaminamas iš alyvuogių aliejaus arba sojos pupelių aliejaus ir vyno, kefyro, citrinos arba acto mišinio. Naudojamos įvairios žolelės, tokios kaip čiobrelis, lauro lapai, kadagio uogos, česnakai, svogūnai.

Vienas iš marinavimo receptų: 6 šaukštai raudonojo vyno, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, pora kapoto česnako skiltelių, 1 šaukštas rozmarino, 1 šaukštas pipirų, čiobrelių. Marinuota mėsa laikoma šaldytuve dvi dienas, taip pat galima marinuoti ir kambario temperatūroje keletą valandų.

Ėrienos kepimas

aviena1

Mėsos kepimui patariama naudoti termometrą, kurį reikia įstatyti į storiausią mėsos dalį, neliečiant kaulo. Termometro pagalba gausime norimą mėsos spalvą. Ėriena turi būti rožinės spalvos, sultinga. 65-68 laipsnių temperatūroje mėsa bus rožinės spalvos, 70 laipsnių temperatūroje įgaus rausvą spalvą, o 76 laipsnių jau bus pilka ir perkepus.

Avieną galima iškepti ir greitai ir per ilgesnį laiką. Lėtai skrudinama mėsa tampa minkšta ir sultinga. 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  mėsa kepama 3-4 valandas, o 100 laipsnių orkaitės temperatūroje ( mėsos termometro temperatūra turi būti 68 laipsniai )- net 7 valandas. Prieš pjaustant iškeptą ėrieną, 15 minučių leidžiame jai atvėsti.

Taip pat skaitykite

Tortas „Pavlova“

http://www.infonorvegija.lt/tortas-pavlova/

pavlova-3

 

Darbo sutartis lietuvių kalba (arbeidsavtale), darbo leidimas (oppholds- og arbeidstillatelse)

http://www.infonorvegija.lt/darbo-sutartis-lietuviu-kalba-arbeidsavtale-darbo-leidimas-oppholds-og-arbeidstillatelse/

bok croppa